logo

Tegemoetkoming studiekosten Onderwijsmasters

Logo Tegemoetkoming Studiekosten Onderwijsmasters

Wil jij jonge mensen inspireren, boeiende lessen ontwerpen en anderen écht iets laten begrijpen? En dat in een dynamische werkomgeving waar jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat? Haal dan na of tijdens je universitaire studie een eerstegraads onderwijsbevoegdheid.

Dan kun je een eenmalige tegemoetkoming krijgen in de studiekosten. Het ministerie van Onderwijs wil met deze vergoeding extra eerstegraads leraren opleiden voor vakken in het voortgezet onderwijs waar een tekort aan leraren is.

Hoogte tegemoetkoming

€ 3.000 voor de vakken Nederlands, Frans, Duits, Engels en Klassieke talen
€ 5.000 voor de vakken Informatica, Natuurkunde, Wiskunde en Scheikunde

Welke opleidingen komen in aanmerking?

In de lijst met ISAT-codes vindt je alle masteropleidingen tot waarvoor je een tegemoetkoming onderwijsmasters kunt krijgen. Heb je vragen over de lijst met ISAT-codes, stel je vraag via het interesseformulier op de website.

Lijst met ISAT-codes

Voor wie?

  • Universitaire studenten of recent gepromoveerden die starten aan een universitaire lerarenopleiding die opleidt tot een eerstegraads bevoegdheid in één van de bovenstaande vakken;
  • Universitaire studenten of recent gepromoveerden die starten aan het educatieve deel van een tweejarige educatieve master, die opleidt tot een eerstegraads bevoegdheid in één van de bovenstaande vakken;
  • Bachelor studenten met een tweedegraads bevoegdheid in de vakken Engels, Nederlands of Wiskunde die starten aan de voltijdse masteropleiding Engels, Nederlands of Wiskunde aan de Fontys in Sittard.

Voorwaarden

  • Je hebt in 2015 of later je relevante vooropleiding (bachelor, master of deficiëntietraject) afgerond;
  • Je bent toegelaten tot een van de bovenstaande opleidingen, die opleiden tot eerstegraads leraar;
  • Je studeert voltijds;
  • Bovenop de duur van je masterstudie krijg je een uitlooptermijn van een jaar. De tegemoetkoming is een gift, maar mocht het je niet lukken om binnen die termijn af te studeren dan moet je de tegemoetkoming terugbetalen.

Aanvragen en uitbetaling

De tegemoetkoming kun je aanvragen via het aanvraagformulier dat je vindt op de website van DUO. De subsidieregeling is tijdelijk en loopt van 2015 tot 2018. De laatste aanvraagtermijn loopt van 1 augustus 2018 tot en met 31 oktober 2018.
De start van je master bepaalt wanneer je de tegemoetkoming kunt aanvragen:

instroom februari 2017
Start je in februari 2017? Dan kun je de tegemoetkoming aanvragen van 1 december 2016 tot en met 31 maart 2017. Je moet dan in 2015 of later je relevante vooropleiding hebben afgerond.

instroom september 2017
Start je in september 2017 en je voldoet aan de voorwaarden? Dan kun je de tegemoetkoming aanvragen van 1 augustus tot en met 31 oktober 2017.

instroom buiten september en februari
Voor bepaalde opleidingen is het mogelijk om te starten in een andere buiten september en februari om.

Ligt de startdatum in de periode 1 februari t/m 31 augustus 2017, dan kan er in de periode 1 december 2016 t/m 31 maart 2017 aangevraagd worden.

Als de startdatum ligt in de periode 1 september 2017 t/m 31 januari 2018, dan kan er in de periode 1 augustus t/m 31 oktober 2017 aangevraagd worden.

uitbetaling
Zodra je aanvraag is verwerkt, krijg je een bericht van DUO. Acht weken na deze ontvangstbevestiging krijg je de tegemoetkoming op je rekening gestort.

Vragen?

Lees de veel gestelde vragen over de Tegemoetkoming studiekosten onderwijsmasters.

Als je meer wilt weten over je ingediende aanvraag, de ontvangstbevestiging
of de uitbetaling, dan kun je contact opnemen met DUO.
T 050 – 599 90 99
E tegemoetkomingonderwijsmasters@duo.nl

Voor overige vragen over de regeling kun je contact opnemen met Voion, het Arbeidsmarkt & Opleidingsfonds voor het voortgezet onderwijs.
E info@mastersvoorhetvo.nl

Heb je inhoudelijke vragen over een van de opleidingen, zoals de toelatingseisen, of ben je op zoek naar studieadvies? Op de sites van de universitaire lerarenopleidingen vind je meer informatie of neem contact op met de contactpersoon of het informatiepunt van de betreffende opleiding.

Lees de officiële regeling gepubliceerd in de Staatscourant.

Word leraar in het vo

Kom je niet in aanmerking voor de Tegemoetkoming studiekosten onderwijsmasters?
Bekijk dan eens de andere mogelijkheden om aan de slag te gaan in het voortgezet onderwijs op www.wordleraarinhetvo.nl.

Meer weten?

Download brochure

Aanvragen beurs